nlfr

Het Activiteitencentrum

Het Activiteitencentrum bevindt zich in het “Huis aan de overkant”, dicht bij de kliniek, maar toch erbuiten. Door die positie vormt het een overgang die mogelijkheden biedt tot interacties met de stad.

De hulpverleners die er werken, maken ook deel uit van de teams van de verschillende clusters. Op het Activiteitencentrum staan zij in voor het onthaal en de begeleiding van de patiënten van de afdelingen. Samen met elke cliënt bepalen zij een therapieprogramma, aangepast aan zijn individuele problematiek. Hiervoor kan men kiezen uit een brede waaier van activiteiten uit de ergotherapie, beeldende therapie, artistieke expressie en psychotherapeutische groepen.

In het centrum vinden cliënten een andere sociale omgeving dan die van hun zorgeenheid. Zij ontmoeten er andere hulpverleners en cliënten van andere afdelingen van het ziekenhuis of cliënten in dagbehandeling.

Iedereen kan er, indien gewenst, zijn traject bespreken: de specifieke zorg in een bepaald cluster, het uitstippelen van een professionele integratie, de ervaring in beschut wonen of het deelnemen aan een vereniging, een vrijetijdsbesteding, een vrijwilligerswerk.

Het activiteitencentrum dient zich aan als een “projecthuis”, want daar gaat het om: samen met cliënten hun projecten realiseren.